Ongeval auto opkopers

Mercedes

Auto-ongeluk gehad? Verkoop je voertuig aan een goede opkoper

Betrokken raken bij een auto-ongeval is iets dat iedereen koste wat kost tracht te voorkomen. Toch is er een gerede kans dat als je jarenlang dagelijks de weg op gaat, dat je dan eens een ongeluk meemaakt van dichterbij dan je ooit had kunnen vermoeden. Natuurlijk is het dan de eerste prioriteit dat eventuele verwondingen meevallen of zelfs niet aanwezig zijn – iets waarop de kans door de beter beschermde auto’s van tegenwoordig gelukkig steeds groter wordt. Vervolgens blijkt helaas wel vaak dat je je auto zult moeten verkopen, aangezien de reparatiekosten nogal eens hoger worden ingeschat dan de dagwaarde van je voertuig. Na een ongeval auto opkopers benaderen is dan ook voor velen de realiteit, waarbij je uiteraard hoopt op een zo hoog mogelijke opbrengst.

Tips om een goede prijs voor je auto binnen te halen

Je auto aan een opkoper verkopen doe je vanzelfsprekend ten eerste omdat je auto is beschadigd geraakt bij een ongeluk. Deze schade zit er helaas nu eenmaal, daar valt op dit moment niets meer aan te doen. Toch is het zaak te proberen je auto zo goed mogelijk te verkopen. Zorg er daarom voor dat wanneer je je vierwieler toont aan een opkoper, dat deze er voor de rest schoon en verzorgd uitziet. Dit kan een gunstige invloed hebben op de bereidheid en de prijs 

ongeval auto opkopers

Wat doet een opkoper naderhand met je auto?

Wanneer een opkoper eenmaal je schadeauto in bezit heeft, dan kan dit bedrijf er grofweg twee dingen mee doen. Zo kan men beslissen dat de schade toch nog wel tegen vrij gunstige voorwaarden gerepareerd kan worden. Na reparatie kan de wagen dan weer verkocht worden. Daarnaast kan men besluiten dat repareren geen zin heeft. De losse onderdelen zullen dan worden verhandeld of elders worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *