Objectieven, de lens van een fototoestel

Wanneer fotograferen een hobby van je is waar je maar geen genoeg van kan krijgen dan is het belangrijk dat je een bedrijf bij de hand hebt waar je altijd snel en professioneel terecht kan voor al de spullen die je nodig hebt om je hobby uit te oefenen. Voor jou als fotograaf kun je terecht bij de specialisten van Kamera-express die je hierbij kunnen helpen. Met veel liefde en passie inspireren en stimuleren zij je op het gebied van fotografie.

Smartphones

In de huidige maatschappij is iedereen eigenlijk een beetje fotograaf. Met je smartphone kun je immers al de scherpste en meest spectaculaire foto’s maken en je kunt ze ook direct bewerken tot het gewenste resultaat. Dat gaat van een snapshot tot een echte registratie. Je maakt daarmee de herinneringen voor later en je legt de emoties van dat moment vast. 

Alleen foto’s maken met je smartphone is wel laagdrempelig, maar niet heel professioneel en je kunt er ook weer niet alles mee. Met een professioneel toestel kun je veel meer. Daar heb je vaak nog wel wat onderdelen bij nodig, zoals een objectieven.

Objectieven

Een objectief is een essentieel onderdeel van je fotocamera. Het zorgt ervoor het object wat je wilt fotograferen ook daadwerkelijk kan worden gemaakt. Zo’n objectief kan uit één lens bestaan (wat vaak bij ouder modellen voorkomt), maar bevat tegenwoordig meestal meerdere lenzen. Deze lenzen kunnen de ‘foutjes’ in een afbeelding corrigeren. Je objectief heeft ook altijd een bepaalde brandpuntsafstand. Deze bepaalt eigenlijk je beeldhoek. Hoe korter de afstand, des te groter de beeldhoek is. Een ander belangrijk onderdeel van je objectief is de lichtsterkte. Dit houdt eigenlijk de grote van je diafragmaopening in. Met dit diafragma kun je de hoeveelheid invallend licht en de scherptediepte van je objectief regelen.

Fotokwaliteit

Van alle onderdelen die je bij je fotocamera hebt is je objectief het meest bepalend voor je fotokwaliteit. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste kiest voor de foto’s die je wil gaan maken. Je kunt een keuze maken uit een objectief met een vast brandpuntsafstand of met een variabele brandpuntsafstand. Wanneer je kiest voor een exemplaar met een vaste afstand dan heb je de keuze uit een fisheye-, groothoek-, macro-, standaard- of teleobjectief. Wanneer je gaat voor een exemplaar met een variabel afstand dan kies je voor een zoomobjectief.

Specialist

Vind je het lastig om zelf een keuze te maken dan vind je bij een specialist in objectieven helemaal wat je zoekt. Aan de hand van je wensen en je ervaring met fotograferen zullen ze je adviseren welk exemplaar het beste bij je past. Van beginneling tot professional!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *