Haastige spoed is zelden goed

Het is vaak niet verstandig om haastig te rijden in het verkeer. Je kunt daar niet alleen jezelf, maar ook anderen in het verkeer mee in gevaar brengen. Daarom is het slim om altijd op tijd van huis weg te gaan, zodat je op je gemak kunt rijden of fietsen. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam. Over het algemeen is Rotterdam een vrije drukke stad wat betreft het verkeer. Daarom pak ik vaak de fiets en laat ik lekker de auto staan. Het bespaart mij ook nog wat extra centjes en het is beter voor mijn gezondheid. Door elke dag met de fiets naar school of naar werk te gaan, kom ik al eenvoudig aan mijn dagelijkse beweging. Ook ben ik niet vies van een beetje regen. Zo pakte ik ook een paar weken de fiets toen ik in het weekend op weg was naar de plaatselijke bakker en de plaatselijke slager. Ik haal dan altijd even lekker wat te eten waar ik lekker van kan genieten. Alleen heb ik daar de afgelopen keer niet zo van kunnen genieten. Ik was op de terugweg haastig hard aan het fietsen door de regen. Toen ik bij een druk kruispunt aankwam, gelegen dichtbij mijn huis, ben ik door een auto geschept van de weg. Voordat ik het wist lag ik op de grond met een open knie en veel last aan mijn rechter elleboog. Ik wist gelijk dat het foute boel was en dat ik even een bezoekje moest brengen aan de huisarts.

Gelukkig niet mijn schuld

Ondanks dat ik haastig hard aan het fietsen was, was het ongeluk niet mijn schuld. Ik had namelijk voorrang op het kruispunt, in tegenstelling tot de automobilist die mij van de weg af reed. De automobilist wist ook gelijk dat hij de schuldige was in het ongeluk. Hij stopte direct en kwam naar mij toe om mij overeind te helpen. Nadat ik wat gekalmeerd was, hebben wij onze gegevens uitgewisseld zodat wij contact konden houden met betrekking tot een eventuele schadevergoeding. We hadden afgesproken om onze verzekeringen in te schakelen om te kijken wat de te nemen vervolgstappen waren. Er zat een slag in de wiel van mijn fiets. Gelukkig was het ongeluk gebeurd vlak bij mijn huis, dus heb ik besloten om het kleine stukje naar huis te lopen. Daarna ben ik onder de douche gesprongen en ben ik op de bank gaan liggen met mijn been hoog.

Contact met een letselschade advocaat

Naast dat mijn fiets niet meer heel was, had ik ook nog veel last van mijn knie en van mijn elleboog. Ik was van mening dat ik naast materiële schade, ook lichamelijke schade had opgelopen. Ik ben op zoek gegaan naar een letselschade advocaat in Rotterdam, om te kijken wat ik moest doen om ook een vergoeding te krijgen voor het lichamelijk letsel dat ik had opgelopen. Het proces loopt nog steeds, maar de kans is groot dat ik ook in aanmerking kom voor een letselschadevergoeding.