De voordelen van een betonnen vloer

Een vloer uitkiezen voor je huis kan soms best een lastige taak zijn. Ga je voor laminaat, pvc of plavuizen? Misschien hou je het wel gewoon bij een vinyl vloer, maar er is nog een andere optie die steeds populairder wordt: een betonvloer. En omdat betonvloeren steeds populairder worden hebben wij de voordelen voor je op een rij gezet, dus lees snel verder.

Geen kieren of spleten

Een van de grootste voordelen van een betonvloer is het oppervlak. Een betonvloer bestaat namelijk niet uit allemaal kleine plankjes of stukken, maar is één groot geheel. Dankzij die eigenschap is een naadloze vloer laag in onderhoud en een stuk bestendiger tegen vocht dan een laminaat vloer. Daarnaast ziet het er ook een stuk strakker uit. Dankzij gepolierd beton is het oppervlak veel vlakker en mooier dan dat van traditioneel beton, uitermate geschikt dus voor woonkamers.

Perfect voor vloerverwarming

Een ander groot voordeel van een betonvloer is dat deze zeer geschikt is voor huizen met vloerverwarming. Vloerverwarming is extra efficiënt wanneer de bodem en vloer van het huis zoveel mogelijk warmte kan vasthouden, en dat doet beton. Doordat de vloer gelijkmatig opwarmt en lang zijn warmte vasthoudt, blijft je woonkamer langer warm en dus beter geïsoleerd. 

Goedkoper dan je denkt

En als klap op de vuurpijl zijn betonvloeren ook nog goedkoper dan je zou denken. Een betonvloer laten plaatsen is natuurlijk niet gratis, maar dat is geen enkele vloer. Beton als materiaal is namelijk niet heel erg duur, en omdat het al in Nederland zelf gemaakt wordt bespaart dat ook kosten. De kosten zitten voornamelijk in de uren die de vakmensen maken, maar dat is het meer dan waard. 

Zeer slijtvast

Het laatste voordeel dat we willen benoemen is dat betonvloeren zeer slijtvast zijn. Omdat beton een behoorlijk hard materiaal is beschadig je het niet zomaar. Hierdoor kan je met een gerust hart je meubels verplaatsen of iets laten vallen.

Dus, ben je op zoek naar een nieuwe vloer en heb je nog niet een betonvloer overwogen? Ze zien er strak uit, isoleren goed, kosten niet té veel en zijn ook nog eens slijtvast. De betonvloer is niet voor niets zo populair, en dat zal alleen maar toenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *