De oplegger: de meest praktische manier voor vervoer

Veel producten vervoeren? De meest efficiënte manier is natuurlijk om hiervoor een vrachtwagen te gebruiken. Die zijn er in allerlei soorten en maten en hoe groter het transport is, des te meer ruimte u nodig heeft. In dat soort gevallen is een oplegger vaak de beste keuze. Die is weer in diverse varianten beschikbaar en dat kan u zowel huren als kopen. Zoek daarvoor op ‘oplegger te koop’ en u krijgt gelijk goede resultaten.

Soorten opleggers

Vrachtauto’s ziet u natuurlijk in allerlei varianten voorbij komen en de meest voorkomende is de combinatie van een truck met een losse oplegger. Dat biedt immers de meeste ruimte, wat veelvuldig voor internationaal transport ingezet wordt. De oplegger kan echter ook weer verschillen, gezien u zowel gesloten en als open trailers hebt, die allebei met voordelen komen. Dat is trouwens lang niet alles, de volgende trailers ziet u het meest:

  • Box trailer
  • Curtain trailer
  • Flatbet trailer
  • Koeltrailer

De eerste is een vaste box die enkel een opening aan de achterkant bevat. Het laden en lossen gaat dan ook via die kant. Is de zijkant efficiënter? Dan is de curtain trailer een betere optie, gezien die van voor naar achter uit een leren ‘gordijn’ bestaat, dat heel gemakkelijk opzij gehaald kan worden. Daardoor kan er van links en rechts geladen en gelost worden.

Een flatbet trailer is weer een compleet andere tak van sport, want dit is een open trailer die ook als dieplader variant beschikbaar is. Dit is bijvoorbeeld handig om (industriële) voertuigen mee te vervoeren, alsook objecten in wat afwijkende maten. Tot slot is er nog de koeltrailer en dat spreekt redelijk voor zich, die bestaat uit een koelunit om producten op een bepaalde temperatuur van A naar B te brengen.

Huren of kopen?

Indien u op zoek bent naar een nieuwe oplegger, dan zult u ontdekken dat er volop keuze beschikbaar is. Zo is er genoeg keuze onder de optie ‘oplegger te koop’, maar daarnaast kunt u ook een oplegger huren indien u deze slechts eenmalig nodig heeft. In elk segment en voor elke doelstelling is een oplossing beschikbaar, omdat het zo’n uitgebreide industrie is.

Laat u echter wel goed informeren en vanzelfsprekend is het een vereiste om te beschikken over het juiste rijbewijs wilt u mogen rijden met een truck en oplegger. Hierop zijn immers andere voorwaarden van toepassing dan bij gewoon autorijden. Huren is de beste optie voor een korte duur. Bij veelvuldig gebruik is aanschaffen beter. Daar toch op besparen? Zoek dan op oplegger te koop en de kans is groot dat er scherpe aanbiedingen of tweedehands deals voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *