De opkomst en voordelen van elektrische auto’s

elektrische auto laden

Op dit moment rijden de meeste mensen nog een auto op brandstof. Op benzine, diesel of LPG. Maar tanken lijkt alsmaar duurder te worden. Niet erg fijn voor je portemonnee en behoorlijk zuur om een stuk meer voor een autorit te betalen dan een jaar geleden. Dit is dan ook een van de redenen om voor een elektrische auto te kiezen. In het straatbeeld zien we steeds meer elektrische auto’s rijden. Wat zijn nu eigenlijk precies de voordelen van een elektrisch voertuig? In deze blog delen we dit met je. Zo kun je voor jezelf een weloverwogen keuze maken om ook over te stappen over een elektrische auto. En je huidige auto verkopen? Dat doe je gemakkelijk en snel via betrouwbare auto opkopers

Voordelen elektrische auto 

  • Goedkoper ‘tanken’

Met een elektrische voertuig tank je ook, alleen noemen we dit laden. Het laden van een elektrische auto is op dit moment zo’n 50% goedkoper dan het tanken van een auto op benzine. Het prijsvoordeel van 50% behaal je vooral wanneer je in de mogelijkheid bent om je auto thuis op te laden. 

  • Gemak, opladen voor de deur! 

De ritjes naar het tankstation zijn voorbij. Met een elektrisch voertuig kun je jouw auto gewoon voor de deur opladen. Dat is fijn! Niet op zondagavond meer naar het tankstation omdat je de volgende dag vroeg weg moet met de auto (en geen zin hebt om ‘s ochtends vroeg te tanken).

  • Beter voor het milieu
    Een elektrische auto is natuurlijk ook beter voor het milieu. Tijdens het produceren van een elektrisch voertuig én tijdens het rijden van een EV (elektrisch voertuig) wordt er minder uitgestoten. Je helpt het milieu dus een handje als je elektrisch gaat rijden! 

Ben jij al om en ga je overstappen op een elektrisch voertuig? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *