De beste zorg voor je trouwe viervoeter

Honden zijn de populairste huisdieren ter wereld. En dit is niet zonder reden. Deze trouwe viervoeters zijn ontzettend aan hun baasjes gehecht en ontzettend lief. Daarnaast zijn honden ook heel goed te trainen en zorgen ze voor heel veel geluk in een huishouden. Mensen die een hond nemen hebben dan ook de verantwoordelijkheid om goed voor de hond te zorgen. Een hond een leven lang fantastische zorg geven vraagt om meer dan alleen water en brokken. In dit artikel bespreken hoe je de beste zorg kunt geven voor je trouwe viervoeter.

Een betere hondenmand

De tijd van simpele hondenmanden is voorbij. Net als mensen hebben honden goede rust en slaap nodig. Een fijne hondenmand of een hondenkussen is dan ook essentieel voor de goede zorg van een hond. Tegenwoordig zijn er bijvoorbeeld orthopedische hondenmanden en kussens beschikbaar. In deze hondenmanden wordt er vaak gebruik gemaakt van Memory Foam. Deze speciale vulling vormt zich naar het lichaam van de hond en neemt ook de lichaamstemperatuur van de hond aan. Deze orthopedische hondenkussens verdelen het gewicht van de hond gelijkmatig over het kussen en daardoor wordt de druk op de wervels en gewrichten van de hond vermindert. Dergelijke hondenmanden zijn ideaal wanneer je een hond hebt die wat ouder is en last heeft van pijnlijke gewrichten of artrose. Als je echt voor een luxe mand voor je hond wilt gaan kun je ook nog kiezen voor een zelf verwarmende hondenmand.

Een gebalanceerd dieet

Honden zijn natuurlijk alleseters en buiten chocola en een aantal andere voedingsmiddelen die giftig zijn voor honden eten ze graag van alles. Maar tegelijkertijd hebben veel honden een gevoelige maag en kunnen ze ook snel aankomen of afvallen. Daarom is het belangrijk om je honden een gebalanceerd en gezond dieet te geven. Houdt er ook rekening mee dat een puppy andere benodigdheden heeft dan een volwassen hond. En een oudere hond heeft weer een ander dieet dan een puppy. Pas de voeding van je hond dus aan op wat het beste voor de hond op zijn leeftijd is. En natuurlijk af en toe iets lekkers mag ook.

Gezond lichaam en hersenen

Net als voor mensen is het ook voor honden belangrijk om te bewegen. Dagelijks de hond twee keer uitlaten en een blokje om wandelen is niet genoeg. Zeker met jonge honden is het belangrijk dat ze veel beweging krijgen. Ga daarom regelmatig rennen met de hond en doe natuurlijk apporteer spelletjes. Ook met andere honden spelen is belangrijk voor de hond. Thuis kun je de hond ook puzzels geven om de hersenen van de hond scherp te houden.