De Beste Dashcam Kiezen

beste dashcam

Je hebt vast wel eens gehoord van een dashcam. Waar in het begin enkele mensen een dashcam gebruikte, zie je hem nu steeds meer opduiken. Wist je dat in sommige landen een dashcam zelfs verplicht is? Dit omdat de verzekering anders geen vergoeding geeft. Met de camera leg je niet alleen bewijs vast voor ze verzekering, je maakt er ook gewoon hele mooie opnames mee tijdens het rijden. Ook kan een camera in jouw auto handig zijn in het geval van bijvoorbeeld een inbraak, soms staat een auto namelijk gericht op een huis. De politie kan dan enorm veel baat hebben bij de beelden die zijn opgenomen met jouw camera. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, maar wat is nou de beste dashcam?

Verschillende soorten dashcams

Iedere camera heeft zo zijn eigen functies, dit is bij de dashcam niet anders. Je kunt dan ook kiezen uit verschillende soorten dashcams. Welke precies de beste is, ligt helemaal aan wat jij verlangt van de camera. Hieronder een overzicht van de verschillende functies.

Parkeermodus
Wanneer je auto staat geparkeerd heb je er natuurlijk niet altijd zicht op. Een dashcam met parkeermodus schakelt automatisch aan wanneer er iemand tegen jouw auto aan botst.

WiFi dashcam
Wanneer hij over WiFi beschikt kun je de beelden van de camera draadloos overzetten naar jouw smartphone of tablet. Zo kun je ze snel doorsturen naar de verzekering. Ook is er vaak een app beschikbaar waarmee je de beelden direct terug kunt zien, en opslaan op jouw smartphone of tablet.

GPS sensor
Met GPS sensor kun je precies zien waar en wanneer je hebt gereden. Soms meten ze ook de gereden snelheid, en krijg je bijvoorbeeld waarschuwing wanneer je de snelheid overtreed. Hij begint ook altijd met filmen tijdens een ongeluk. Door de locatie gegevens weet je ook precies waar het ongeluk plaatsvond.

Dual camera
In het geval van een dual dashcam heb je een camera aan de voor en achterkant van je auto hangen.

beste dashcam

Aandachtspunten dashcam

Bij het kopen van een dashcam is het belangrijk om je richten op een aantal punten. Zo is de videokwaliteit erg belangrijk, wanneer je bewijs wilt laten zien moet het beeld natuurlijk wel duidelijk zijn. Kies altijd voor een variant met een minimale kwaliteit van 720P. Het is belangrijk om te weten dat de camera over oude beelden heen opneemt. Zoek dus een dashcam die voldoende opslagruimte heeft. Hoe beter de videokwaliteit, hoe meer opslag er nodig is.

Daarnaast is het formaat en de manier van aansluiten ook een belangrijk aandachtspunt. Een grote camera in een kleine auto kan voor zichtbelemmering zorgen. Heb je niet veel ruimte op je dashboard? Koop dan een dashcam die je kunt bevestigen aan het ruit.

Wil je ook goede opnames in het donker? Kijk dan of de camera over nachtzicht beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *